— Londres, 2011
Jordi Mestre, el fundador de Nomad Coffee, porta dos anys treballant en les millors cafeteries de la ciutat. En aquest moment decideix posar en pràctica l’après i fer el seu propi coffee cart. Es converteix així en un barista nòmada, servint cafès als mercats ambulants més mítics de Londres. Allà neix Nomad Coffee.
— Madrid, 2012
Després d’un any dedicat al cafè a Londres, Jordi decideix presentar-se al campionat nacional de Baristas quedant en la final de Madrid en primera posició. Un mes després i guiat pel seu mentor Rob Dune, aconsegueix posicionar-se en el lloc número 15 en el mundial de baristas a Viena. Això li obre les portes al seu primer treball com a torrador en la micro-torradora de Nude Coffee Roasters.
— Barcelona, 2013
Jordi aconsegueix guanyar el campionat de Barista a Espanya per segon any consecutiu i arriba al mundial de Melbourne com a representant nacional. Arriba llavors el moment de vendre el coffee cart de Londres amb la intenció de traslladar la seva experiència a Barcelona.
— Barcelona, 2014
Nomad s’estableix a Barcelona amb l’obertura de NOMAD COFFEE LAB, un espai on el cafè és l’únic protagonista, empenyent així l’ona de cafè d’especialitat a la ciutat.
Fran González s’ha preparat com barista i aquest estiu s’incorpora a l’equip com a primer fitxatge de Nomad, decidint que vol aprendre a torrar amb Jordi. Fran és avui dia, soci i Head of Coffee de Nomad. En paral·lel es llança la primera edició del Cold Brew embotellat de Nomad.
El cafè d’especialitat comença a tenir un espai en premsa i es va obrint pas en el sector de la restauració.
— Barcelona, 2015
Amb l’onada de cafè en auge a la ciutat, aconseguim els primers clients wholesale. Comencem a proveir cafè i a compartir la nostra experiència mitjançant assessories i formaciones.
Per poder respondre a aquest nou servei, obrim ROASTER’S HOME al Poblenou, la nostre primera sede.
Aquesta es converteix no només en una torradora oberta al públic, sinó també en un espai on es programen tasts i cursos oberts a tot aquell que vulgui aprendre sobre cafè.
El Cold Brew és l’estrella de l’estiu i Xavi Navas es posa als comandaments de la producció.
— Costa Rica / Ruanda, 2016
Amb la torradora en marxa i el negoci assentant-se, aconseguim viatjar a origen de la mà de Falcon Coffee y Richard Williams, el primer mentor de Jordi.
Aquests viatges ens reafirmen en la importància de fer costat al productor i ens descobreixen la gran labor de suport i formació que les importadores els ofereixen. Seran els primers de molts.
— Barcelona, 2016
Obrim el nostre tercer local, NOMAD EVERY DAY, situat en el centre del Raval. Aquí ens permetém experimentar amb el cafè i a més de servir espressos perfectes, ens atrevim a oferir begudes d’autor i a jugar amb el menjar i el gelat, un dels nostres aliats preferits.
— Barcelona, 2017
Ens agrada pensar que el nostre creixement ha estat orgànic i responsable, responent a necessitats i aprofitant les oportunitats. En 2017 se’ns presenta l’opció de fer-nos amb una torradora alemanya Probat UG22 restaurada i millorada amb nous dispositius de control de torrat, gas, flux d’aire i flama.
Aquesta incorporació ens ajuda a augmentar la nostra producció i en conseqüència podem donar servei a més clients mantenint els nostres estàndards.
Apostem fort pels assortidors de Cold Brew, no sols en els nostres locals sinó també per encàrrec dels nostres clients. Aquest és un servei que avui dia s’ofereix només en Nomad gràcies a l’obstinació i esforç incansable de Xavi.
— Barcelona, 2018
Les millores de l’any anterior ens consoliden com a torradors en el mercat nacional i comencem també a expandir-nos. Nomad Coffee comença a tenir presència en cafeteries de la resta d’Europa, USA, la Xina, Corea o el Canadà, entre altres.
Estandarditzar la qualitat i augmentar fins i tot més la professionalitat són les metes del 2018, per la qual cosa desenvolupem i establim els nostres protocols i posicions de Quality Control.
— Barcelona, 2019
Arribats a aquest punt Nomad Coffee compta amb un equip de més de 20 persones. Un equip jove, format a casa, amb molt de talent i entusiasmat pel món del cafè. Amb rols que no hauríem imaginat anys enrere, com un responsable de comptes i logística o fins i tot un director d’art.
Continuem viatjant sempre que podem, no sols a origen sinó també a països consumidors, per a participar en fires i tastos. Gràcies a això hem pogut donar a conèixer el nostre projecte i fer molt bones aliances en el sector.
— Barcelona, 2020
La pandèmia del COVID-19 ens va obligar a tancar els locals temporalment. Decidim enfocar els nostres esforços a connectar amb els nostres clients a través de la web, la qual rellancem amb diferents apartats, continguts, i idiomes. Això ens ha permès portar el nostre cafè a tothom, fins i tot en els moments més difícils.
Emprenem un nou projecte, PA DE KILO, de la mà de Oswaldo Brito; el bon pa està ja entre nosaltres.
S’Enlaira la nostra nova seu i torradora Cal Nomad, un espai creat amb ambiciosos projectes en ment.
Les instal·lacions són espaioses i estan habilitades per a assumir una major producció. Al mateix temps, Cal Nomad pot albergar esdeveniments, tastos al públic, cursos de professionalització, i formacions a clients wholesale.
— Barcelona, 2021
Orgullosos/as del resultat d’un any difícil, decidim mostrar tot el treball que hi ha darrere del menú de Nomad i presentem el nostre primer TRANSPARENCY REPORT. En aquest reporti destaquem el respecte que tenim pel treball de les i els productors i ens preguntem com podem fer el nostre sector més sostenible.
Enguany també estrenem contingut en vídeo, tutorials, receptes i presentacions de cafè en Youtube, web i xarxes socials de la mà de nostra CQ Ivette Vera.
Seguint la tònica de l’any anterior, ens aventurem a crear un nou espai en la nostra antiga torradora. Creem Frutas Selectas, al qual a més de cafè d’especialitat afegim pa, cuina, fruites i verdures de proximitat.