NOMADatHome
Et portem el cafè a casa cada mes?
Subsciu-te i reb mensualment dues bossetes dels nostres millors cafès de temporada.
CONSULTORIA NOMAD
A més, si tens algun dubte sobre com preparar el nostre cafè envia’ns un email a athome@nomadcoffee.es
Estarem encantats de solucionar qualsevol consulta per millorar la teva experiència amb el nostre cafè a casa.
RECEPTES
Aquesta recopilació de receptes, feta per l’equip de Nomad, compta amb alguns dels mètodes que més ens agraden, però cal dir, que hi ha tantes maneres de preparar cafè com puguis imaginar-te.
Llença’t i descobreix diferents tipus d’extracció i posa’ls en practicar per gaudir del teu cafè d’especialitat, també a casa.
Selecciona la teva màquina.
Aeropress
Ofereix cafès intensos, nets i aromàtics
Un cop n’aprens, no necessita molta tècnica.
Necessites
- Aeropress
- Filtres Aeropress
- Aigua filtrada o embotellada
- Balança
- Molinet de cafè
- Rellotge
- Kettel
Ingredients
- 18 grs. de cafè molt a mida mitjana(5 d’entre 0 i 10)
- 250 grs. d’aigua a 93ºC
Ràtio
- 1 : 15
Preparació per a 275 ml
- Posar l’aigua a escalfar.
- Mullarem el filtre i el posarem a l’aropress (sense arrugues).
- Posarem els 18 g de cafè.
- Afegim 55 g d’aigua durant els primers 30 segons i remourem 3 cops fent petits cercles.
- Afegim la resta de l’aigua fins a arribar als 275 g en un temps total d’1 minut.
- Col·locarem la part superior de l’aeropress i esperarem 30 segons.
- Començarem a baixar la premsa durant 30 segons, fent que el temps total de l’extracció sigui de 2:30 minuts.
- Servir
Buscant la perfecció
- Fes servir dos filtres
- Utilitza aigua filtrada o embotellada amb un residu sec inferior a 175 ppm.
Encara no tens el teu? Aconsegueix-lo aquí!
French Press
El resultat és un cafè molt aromàtic.
És una preparació molt senzilla d’executar i no necessita gaire tècnica en l’extracció de cafè.
Necessites
- French press
- Aigua filtrada o embotellada
- Balança
- Molinet de cafè
- Rellotge
- Kettel o recipient per escalfar agua
- Termòmetre
Ingredients:
- 16 g de cafè molt a tamany mig
(5,5, en l’escala del 0 al 10) - 250 grs. de aigua a 94ºC
Ràtio
- 1 : 15,5
Preparació
- Posem els 16 g de cafè al fons de la French Press sense el filtre.
- Afegim 250 g d’aigua a 94 °C a poc a poc i remullem bé tot el cafè en una acció que ha de durar uns 30 segons.
- Deixem reposar durant 3:30 minuts.
- Amb l’ajuda d’una cullereta remourem l’aigua fent moviments circulars de dins a fora trencant així la crosta formada.
- Retirem l’escuma que pugui haver-hi.
- Col·loquem la premsa i filtrem el cafè.
- Servir.
Buscant la perfecció
- Per aquesta preparació és molt important moldre el cafè correctament.
- Utilitza aigua filtrada o embotellada amb un residu sec inferior a 175 ppm.
Tobes a faltar aquest metode a te casa? No cerquis més, aqui el tením!
Moka
Aquest és el mètode perfecte per als més clàssics. El resultat és un cafè intens amb molt cos.
Apte per combinar amb llet.
Necessites
- Cafetera italiana
- Aigua filtrada o embotellada
- Balança
- Molinet de cafè
- Rellotge
Ingredients (per una moka de 3 tasses)
- Cafè molt fi/mig
(3, en l’escala del 1 al 10) - La quantitat de cafè dependrà de la mida de la cafetera, en aquest cas hauríen de ser uns 18gr
- Aigua fins a la marca que indiqui el fabricant, normalment just per sota de la vàlvula, que en aquest cas hauríen de ser uns 150ml.
Preparació
- Preescalfem l’aigua i omplim el dipòsit fins a la marca o just per sota de la vàlvula.
- Afegirem el cafè al filtre sense pressionar.
- Tanquem bé la cafetera.
- La posem a foc intens però no a màxima potència, amb la tapa superior oberta.
- Quan comenci a sortir aire a més de cafè baixarem la tapa i retirarem del foc.
Immediatament posarem la part inferior de la cafetera sota aigua corrent freda per tal de parar l’extracció i evitar els sabors amargs. - Servir.
Buscant la perfecció
- La goma ha d’estar blanca o transparent
- Utilitza aigua filtrada o embotellada amb un residu sec inferior a 175 ppm.
- Si ho hem fet bé ha de quedar una mica d’aigua al dipòsit un cop acabat el procés.
- Posa una mica d’aigua freda al filtre on es col·loca el cafè perquè quan comenci a pujar, les primeres gotes no cremin a causa de les altes temperatures que assoleix el ferro.
Psst, si no saps on pots aconseguir la teva moka pot desde aqui podém donar-te un cop de mà🕵🏻♂️
V60
Aquesta és una de les elaboracions que requereix més técnica en la preparació.
Ofereix cafès nets, elegants i amb gran potència aromàtica.
Necessites
- V60
- Filtres
- Aigua filtrada o embotellada
- Balança
- Molinet de cafè
- Rellotge
- Kettel
- Termòmetre
Ingredients
- 15 g de cafè molt mida mitjana
(6 en l’escala del 0 al 10) - 260 grs. aigua a 96ºC
Ratio
- 1 : 17
Preparació
- Posem aigua a escalfar fins a 96ºC.
- Dobleguem el plec del filtre perquè encaixi millor i el col·loquem a la V60.
- Mullem el filtre, preescalfant també el recipient.
- Descartem l’aigua sobrant.
- Afegim els 15 g de cafè.
- Amb l’ajuda d’una cullereta farem un cràter al centre perquè l’aigua penetri uniformement.
- Farem una pre infusió de 50 g d’aigua durant 30 segons.
- Amb la cullera, removem el cafè fent moviments circulars.
- Afegim els 210 g d’aigua restants en un minut de temps.
- Farem la tècnica “Spin Rao” que consisteix a fer cercles amb el recipient.
- Esperarem que filtri tota l’aigua i s’extregui tot el cafè.
- Servir.
Buscant la perfecció
- Utilitza aigua filtrada o embotellada amb un residu sec inferior a 175 ppm.