Molt interessants notes tropicals i de fruita d’os podem trobar en aquest cafè del Brasil. Per exemple, fruita de la passió i pruna en fragància. Aromes una mica més caramelitzats quan entra en contacte amb l’aigua que ens recorden el cacau en pols i a taronja confitada. Cos mantequilloso i una acidesa melosa que acaba amb un retrogust llarg i agradable.
A la regió de Cerrado Mineiro, trobem famílies que han crescut econòmicament gràcies a la producció de cafè, però aquesta història és diferent. Amb seu a Patrocínio i Serra do Salitre, Quinta de Guimarães és una empresa familiar que va créixer especialitzant-se en altres cultius d’alta qualitat com blat de moro, cotó, blat i soja, des de finals de segle XIX. La seva participació en el desenvolupament de la regió és notable. La família té diverses finques dins Cerrado Mineiro, fins i tot en Guimarânia, una ciutat fundada per ells.
Francisco Guimarães, també conegut com Chico, ens va dir que la seva família és molt coneguda pels cereals, però encara es desconeix la seva producció de cafè. La família va plantar els seus primers cafès de cafè en 2010. La seva experiència i ull per la tecnologia innovadora els ha ajudat a donar grans passos cap a la producció de cafès especials d’alta qualitat.
Quinta de Guimarães té com a objectiu produïr lots pulped-natural més que naturals utilitzant temps de fermentació prolongats. Tots els lots tenen traçabilitat, mantenint els lots ben separats durant la postcollita. Tenen diverses varietats a la seva finca, com IAC 125 RN (IBC 12), Topázio, Catuaí 62 i Catuaí 144, Paradís MG2, Guará, Llaurés (com aquesta), IPR 103 i Catiguá MG2.
El cafè d’aquesta Fazenda ha estat guanyador de múltiples concursos locals dins de la regió, com el “Tancat Mineiro”, el “Emater” o el “Expocaccer”, situant-se 1º dos anys consecutius.
“Vull que tothom pugui consumir cafè de qualitat, no només per entendre la qualitat en si, sinó també perquè sàpiguen com es fa. Busquem produir cafès de qualitat i trobar clients que apreciïn no només la nostra història, sinó també el nostre producte “. – Chico
En Cinquenes de Guimarães són conscients de la importància de la preservació de l’entorn ja que té un impacte notable en el seu futur. Regularment fan estudis de recerca sobre la flora i la fauna de la regió per mantenir l’ecosistema el més preservat possible.
“Sabem que si no protegim els nostres deus d’aigua, podem danyar el nostre futur”. – Chico
Per complir amb la seva promesa i mantenir les certificacions de les que presumeixen (Rain Forest Alliance, UTZ, 4C, Cafepratices, Certifica Minas), segueixen estrictament les lleis brasileres. No obstant això, el seu compromís va més enllà, ja que també brinden protecció a rius i reserves, al proporcionar al voltant de 700 hectàrees de la seva superfície terrestre per a una àrea de conservació natural.
T’oferim aquestes pautes perquè tinguis una guia a l’hora de preparar la teva recepta, però has de tenir en compte el mètode que utilitzeu, la mòlta, l’aigua, la temperatura, etc ..
El nostre mètode: V60
El nostre molí: EK43
La nostra aigua: Osmotitzada, 93ppm
Utilitzem 15 gr de cafè mòlt mitjà i 260 gr d’aigua a una temperatura de 96ºC. Aboquem l’aigua en 2 abocaments. Un 50 gr, esperem 30 segons i seguidament aboquem la resta de l’aigua fins a arribar als 260 grams. El temps total d’infusió hauria de ser entre 2 minuts i mig i 3 minuts.