D’ençà que Nomad, allà el 2011, fos un carretó ambulant als mercats de Londres, fins avui en dia, els valors i les fites que ens defineixen segueixen sent les mateixes: proximitat i respecte pel productor, a més d’esforç i dedicació en el procés.

Més endavant, el 2014, ens vam establir a Barcelona, obrint el primer dels nostres locals amb la idea de contribuir i afavorir el gust pel cafè d’especialitat a la ciutat. Poc després, vam inaugurar també el torrador obert, continuant amb la idea d’apropar el cafè al consumidor. Ràpidament vam aconseguir posar en marxa la distribució de cafè torrat creant una xarxa de cafeteries amb les quals col·laborar i fer créixer el nostre projecte tant en l’àmbit nacional com internacional.

El Torrat és la part que més en caracteritza de tota la cadena però, per garantir el millor resultat, ens esforcem per fer seguiment també en tot el procés de producció a origen. Viatgem i ens movem per tal de trobar els millors grans de cafè i treballem braç a braç amb exportadors i productors. Torrem a casa, baix els nostres propis estàndards de qualitat amb els que busquem emfatitzar cada una de les qualitats dels grans seleccionats.

Un cop el producte final arriba als nostres locals, un equip de baristes s’encarrega curosament d’extreure la singularitat i l’excel·lència de cada cafè.

Nostra primera cafeteria, el Nomad Coffee Lab @Enric Badrinas
Una mica de la nostra història

— Londres, 2011

En Jordi Mestre, fundador de Nomad Coffee, després de dos anys treballant a les millors cafeteries de la ciutat decideix posar en pràctica tot l’après i posa en marxa el seu propi coffee cart. Es converteix en un barista Nòmada, servint cafès als mercats més mítics de la ciutat de Londres. És aquí on situem el naixement de Nomad Coffee

 

— Madrid, 2012

Després de tot un any dedicat al cafè d’especialitat a Londres, en Jordi decideix presentar-se al Campionat Nacional de baristes quedant en primera posició a la final de Madrid. Un any després i sota les guies del seu mentor Rob Dune, aconsegueix una 15a posició al Mundial de baristes de Viena. Aquest fet li obre les portes a la seva primera feina com a torrador a la microtorradora de NUDE Coffee Roasters de Londres

 

— Barcelona, 2013

En Jordi guanya el Campionat Nacional de Baristes per segon any consecutiu i arriba, de nou, com a representant nacional al Mundial de Melbourne. Arribats a aquest punt, és el moment de vendre el coffee cart de Londres i traslladar tota l’experiència assolida a Barcelona.

 

— Barcelona, 2014

Nomad per fi s’estableix a Barcelona amb l’obertura de NOMAD COFFEE LAB, un pati on el cafè és l’únic protagonista i amb el que empenyem l’onada de cafè d’especialitat a la ciutat.
Fran González que s’ha estat preparant com a barista, s’incorpora a l’equip com a primer fitxatge de Nomad. Aviat decideix que vol aprendre a torrar amb en Jordi. En Fran és, avui en dia, soci i Head of coffee a Nomad.

En paral·lel, llancem la primera edició del Cold Brew embotellat de Nomad.
El cafè d’especialitat comença a tenir un espai en la premsa i s’obre pas, reivindicant el seu espai en el sector de la restauració.

La Roaster's Home acabat d'inaugurar. © Keith Isaac

— Barcelona, 2015

Amb l’onada de cafè en plena expansió a la ciutat, i ja organitzat, aconseguim els primers clients wholesale. Comencem a proveir cafè i a compartir la nostra experiència a través d’assessories i formacions.

Per tal de poder donar resposta a aquest nou servei, obrim ROASTER’S HOME a Poblenou, la nostra primera seu.
Aquesta es converteix, no sol en un torrador obert al públic, sinó que també esdevé un espai on es programen tastos i cursos aptes per a tots aquells que vulguin aprendre sobre cafè.

El Cold brew es consolida i es converteix en l’estrella del menú d’estiu. En Xavi Navas agafa els comandaments en la producció.

 

— Costa Rica / Ruanda, 2016

Amb la Torradora a ple rendiment i el negoci consolidant-se, aconseguim fer el primer viatge a origen de la mà de Falcon Coffee i en Richard Williams, el primer mentor d’en Jordi.

Aquests viatges en reafirmen en la importància de recolzar els productors i alhora ens descobreixen la gran tasca de suport i formació que les importadores els hi ofereixen. Seran els primers de molts altres.

Jordi Mestre, actiu en la reforma d'Every Day

— Barcelona, 2016

Obrim el nostre tercer local, NOMAD EVERY DAY, situat al cor del Raval. Aquí ens permetem experimentar amb el cafè i, a més de servir espressos perfectes, ens atrevim a oferir begudes d’autor, rebosteria i gelat, un dels nostres aliats predilectes.

 

— Barcelona, 2017

Ens agrada pensar que el nostre creixement ha estat orgànic i responsable, donant resposta sempre, a necessitats i aprofitant les oportunitats. El 2017 se’ns presenta la possibilitat de fer-nos amb una torradora alemanya Probat UG22 restaurada i millorada amb nous dispositius de torrat, gas, flux d’aire i flama.

Aquesta incorporació ens ajuda a augmentar la producció i en conseqüència podem donar servei a més clients tot mantenint els nostres estàndards

Durant aquest any apostem fort pels sortidors de Cold Brew, no solament als nostres locals sinó que també per encàrrec dels nostres clients. Aquest és un servei que avui dia només ofereix Nomad gràcies a l’esforç inesgotable d’en Xavi.

— Barcelona, 2018

Les millores de l’any anterior ens consoliden com a torradors al mercat nacional i comencem a expandir-nos també internacionalment. A poc a poc Nomad guanya presència a cafeteries de la resta d’Europa, EUA, Xina, Corea o el Canadà entre d’altres.

Estandarditzar la qualitat i millorar, encara més, la professionalitat són les fites a assolir durant en 2018. Per a aconseguir-ho desenvolupem i establim els nostres propis protocols i obrim posicions de Quality Control dins de l’equip.

— Barcelona, 2019

Durant aquest any Nomad Coffee compta amb un equip de més de 20 persones. Un equip jove, format a casa, amb molt talent i entusiasme pel món del cafè. Comptem amb rols que no hauríem imaginat anys enrere, com ara un responsable de comptabilitat i logística i fins i tot, un director d’art.

Seguim viatjant sempre que podem, ja no sol a origen, també a països consumidors per participar en fires i tastos de cafè. Gràcies a aquests desplaçaments hem pogut donar a conèixer el nostre projecte arreu a més de fer grans aliances dins del sector.

 

— Barcelona, 2020

Sent aquest any el sisè aniversari de la primera obertura inaugurar la nostra nova seu i torradora. Un espai per torrar cafè amb millors instal·lacions que ens permeten assumir una major producció. A més de poder organitzar formacions i tasts per a grups més grans responent a l’interès creixent pel nostre producte.