Som BCorp

Més sostenibles, més equitatius i més inclusius.

 

NOMAD COFFEE és una empresa certificada com a B

 

Liderem la reducció de la pobresa a la cadena de subministrament en el sector del cafè d’especialitat.

 

Estem d’enhorabona! Avui som una empresa B Certificada pel nostre esforç per tenir un impacte positiu en els nostres treballadors, les nostres comunitats, els nostres clients i el nostre planeta.

En el sector del cafè d’especialitat, NOMAD COFFEE és un dels actors que lideren un moviment global cap a una economia inclusiva, equitativa i regenerativa. Com a part de la Xarxa Global B – B de ‘benefici per a tothom’ -, NOMAD COFFEE ha aconseguit una puntuació extraordinària gràcies al nostre model de negoci d’impacte, amb el qual contribuïm a reduir la pobresa a la cadena d’abastiment, així com pel nostre esforç en millorar la nostra governança, optimitzar el benestar del nostre equip i ser més respectuosos amb el medi ambient.

 

 

Reduïr la pobresa a la cadena de subministrament

Sense els productors i productores de cafè d’especialitat, no existiria NOMAD COFFEE i, per descomptat, no podríem gaudir d’una excel·lent tassa de cafè. Volem cuidar-los com ho fem amb el nostre equip i, per això, establim una relació directa quan és possible, col·laboracions a llarg termini que els asseguren una estabilitat econòmica i una millor administració del seu temps i recursos. Un exemple d’això és la nostra elecció del cafè El Bombo, que sorgeix de la iniciativa Women and Coffee creada per Asobombo per posar en valor el cafè de 85 dones productores de les regions colombianes de Huila, Cauca, Nariño i Tolima, comercialitzant-lo de manera diferenciada i vetllant perquè la seva remuneració sigui digna, millorant la seva vida en termes d’equitat i formant-les per a conrear en pro de la qualitat.

Cuidant a les persones i al planeta

Sempre ens hem preocupat per aquestes qüestions i, per això, el 2020 vam publicar el nostre primer informe de transparència (i ho hem continuat fent any rere any, contribuint a The Specialty Coffee Transaction Guide, la guia de bones pràctiques sobre el comerç del cafè d’especialitat). No obstant això, això ens va fer preguntar moltes coses: podríem millorar els acords amb els nostres productors? I incrementar la traçabilitat dels nostres cafès? La possibilitat de ser una empresa B Certificada ens va fer plantejar aquestes i altres qüestions, resoldre-les i implementar els canvis per millorar. Així, avui podem dir que comptem amb els més alts estàndards en termes de rendiment social i ambiental, transparència, responsabilitat legal i compromís d’impacte positiu.

Cóm ens han certificat?

El març de 2023 vam iniciar la consultoria que ens va ajudar a respondre totes les preguntes requerides per a la certificació. Diversos analistes de B Lab les estudiarien i sol·licitarien la documentació necessària per verificar-les. Al setembre vam completar la certificació, que comprèn que el nostre model de negoci d’impacte com a empresa de cafè d’especialitat contribueix de manera positiva a les persones involucrades i al planeta. Un mes més tard i després d’un gran aprenentatge que ens ha tornat més conscients i responsables amb les nostres accions com a empresa, vam començar a ser una empresa B.

Un compromís sòlid més enllà dels guanys econòmics.

Així ho considera B Lab, la xarxa sense ànim de lucre que s’esforça a transformar els sistemes econòmics perquè beneficiïn totes les persones, les comunitats i el planeta de manera inclusiva, equitativa i regenerativa. Com ho fa? Creant estàndards, polítiques, eines i programes que modifiquen el comportament, la cultura i l’estructura del capitalisme que ja han impactat en més de 150 indústries de més de 80 països.

Si necesites mes informació, escriu-nos!