Torna a l’escola: aprèn sobre cafè i converteix-te en barista

La veritat és que, fins ara, formar-se com a barista passava per moltes hores de pràctica darrere de la barra i una bona dosi de curiositat per investigar a internet i fins i tot viatjar pel món de cafetería en cafetería. No obstant això, si avui decideixes ser barista o, simplement, vols aprendre tots els detalls necessaris per fer un bon cafè a casa, pots recórrer a The Coffee Academy.

The Coffee Academy és una iniciativa de Nomad Coffee davant de la manca d’estudis formals en el món del cafè d’especialitat. Adaptats a les necessitats de cada estudiant, hem dissenyat tallers de diverses hores on sortiràs amb coneixements complets de nivell expert per clavar el teu proper v60 i cursos mitjançant els quals, després d’uns dies, tindràs tant la teoria com la pràctica per començar a treballar en una cafetería.

“Els estudiants queden molt contents perquè per fi poden acostar-se a un món que desperta interès d’una manera senzilla i didàctica”, explica Ivette Vera, directora d’educació de The Coffee Academy. “El món del cafè és una ciència de precisió, com la cuina, i per això té molts tecnicismes que poden arribar a crear rebuig. A la Coffee Academy ho posem fàcil, explicant-los amb exemples clars i posant-los en pràctica amb exercicis que ajuden a comprendre’ls. I si encara queda algun dubte, posem empeny en resoldre’l”.

Aquests són alguns dels cursos de The Coffee Academy:

Cata professional PRE-Q.Grader. Aquest 18, 19 i 20 de setembre, The Coffee Academy inaugura el primer curs PRE-Q Grader on s’aprèn a tastar cafès, distingir sabors i comprendre tots els perquès de manera professional. En acabar el curs, l’estudiant podrà presentar-se a l’examen de la certificació Q.Grader, que demostra que és capaç d’avaluar cafès i de determinar si és d’especialitat o no a través de les seves propietats físiques i organolèptiques.
Espresso. La màquina d’espresso és un misteri per a molts. Què passa realment sota d’aquesta carcassa metàl·lica? Com s’aconsegueix aquesta textura tan agradable? Per què es pressiona d’aquesta manera el cafè en els portafiltres? T’assegurem que conèixer tots els seus misteris no li traurà encant ni a la màquina ni al cafè.
Filtre. Ho sabem: has tastat un bon cafè de filtre i t’has enganxat. T’agradaria fer-te’l a casa però no saps com, i aquí estem per posar-li remei. Donarem una repassada per diferents mètodes i tècniques i amb diferents aigües perquè aconsegueixis, d’una vegada per totes, el millor resultat a la teva cuina.
Fast Tast. T’ho prometem: en 1 hora sortiràs canviat. O, si no, com a mínim t’hauràs begut uns cafès molt bons. En aquest taller ràpid aprendràs a tastar cafès d’especialitat i a conèixer informació precisa sobre el seu origen, els processos i les varietats. Aquesta formació també pots fer-la en grup, per formar als teus companys o per convertir als teus amics en autèntics amants del cafè d’especialitat.
Aigua i cafè d’especialitat. Hi ha poques coses més importants en aquest planeta, i també al cafè. És per això que l’aigua juga un paper significatiu en el sabor del nostre cafè. Aprèn sobre minerals, tast d’aigües, com afecten al cafè i molt més en aquest monogràfic impartit per Dara, enginyera química, i la nostra barista Ivette Vera.
Cold brew. Res és més versàtil que un cold brew, perfecte per als mesos més càlids i per als més calorosos, així com per mesclar-lo en cocteleria. Si vols saber com s’aconsegueix un cold brew més floral o més xocolatat i tot el necessari per fer-lo a casa, aquest és el teu taller.

Torna a l’escola! Torna a aprendre! I visca el cafè!